MP Board Class 11th English A Voyage Solutions Chapter 2 What The Moon Saw (Hans Christian Anderson)

MP Board Class 11th English A Voyage Solutions Chapter 2 What the Moon Saw (Hans Christian Anderson)

What the Moon Saw Textual Exercises

Word Power:

1. Complete each of following sentences given below with a word from the passage which is equivalent to the word or given the brackets.
1. Tanmay …… his thoughts on his school nicely. (described)
2. The boy opened the ……….. and looked outside. (window)
3. There was an ……….. stretch of Land behind his house. (covering a Large area)
4. He sat at the window in a ………. mood. (in-low spirit)
5. The hen spread its wings over the ……….(young ones of a hen)
6. They, into all the corners for the missing ring. (look with difficulty)
7. The moonlight had to ………. to get through the thick bushes. (make great efforts)
8. He ………. admired his motherland. (very passionately)
9. The deer ………. out of the thick bushes. (walk with quick steps)
10.There was nothing in the field excepts ………. tree in the middle. (single, alone)
Answer:

  1. portrayed
  2. casement
  3. abroad
  4. responding
  5. chickens
  6. peer
  7. strive
  8. fervently
  9. trip
  10. solitary

II. Keeping the text in mind explain the following expressions:

1. My hands and my tongue seem alike tied.
2. I do not want for light.
3. Extensive prospect over the neighbouring roofs.
4. A forest of chimney-pots
5. Airy and ethereal as a vision.
6. A gaize of earnest intensity.
7. Boughs of the bananas, arching beneath me like the tortoises shell
Answer:

  1. Completely helpless.
  2. Itself lighted already.
  3. Openness of scope to view all over.
  4. A lot of chimney-pots in view.
  5. Open and clear view/ideas
  6. With all sincerity
  7. Suppressed position

III. Explain the meanings of the following phrases and idiomatic expressions, and use them in sentences of your own:
Over and over again
After all
Look in
To and fro
Glide away
At random
In sight
Answer:

  • Over and over again- repeatedly—He attempted to meet the Prime Minister over and over again but failed.
  • After all — finally — After all he is my guardian
  • Look in — search — He is trying to look in the matter deeply to find the mith.
  • To and fro — backwards and forwards — The lady is rocking the baby to and fro
  • Glide away — feeling excited — As he got his mission easily. he is gliding away.
  • At random — without a particular aim or purposes — happened to meet my old friend at random.
  • In sight — in view — There is nothing so remarkable in sight.

IV. In the following search the word that does not mean the something as the basic word.

Question 1.
Injunction
(a) command
(b) order
(c) opening
(d) direction
Answer:
(c) opening

Question 2.
Dismay
(a) discourage
(b) dishearten
(c) depress
(d) expel
Answer:
(d) expel

Question 3.
Quench
(a) satisfy
(b) shake
(c) slake
(d) satiate
Answer:
(b) shake

Comprehension

I. Say whether the following statements are true or false.

1. The moon describes the evenings to a painter.
2. On the first evening the moon was in the Indian sky.
3. A novelist is narrating the story.
4. The betrothed of the maid held a lamp in his hand.
5. The maid shouted, “He lives!’
6. The maid did not pay attention to the snake.
7. The hen had ten chicks.
8. The hen was frightened by the girl’s father.
9. The moon looked through a hole in the hen-house.
10. The moon kissed the little girl on the mouth and eyes.
Answer:

  1. True.
  2. True.
  3. False.
  4. False
  5. True
  6. True.
  7. False
  8. True.
  9.  True
  10. False.

II. Answer the questions in one sentence.

Question 1.
Where did the painter live?
Answer:
The painter lived in a high-up room in a very narrow lane

Question 2.
Why did the painter fell low-spirited in the town?
Answer:
The painter felt low spirited in the town because he had no friend nor anyone familiar.

Question 3.
Where appearance made the painter happy?
Answer:
The appearance of the moon made the painter happy.

Question 4.
Where was the moon gliding on the first evening?
Answer:
The moon was gliding in the sky on the first evening.

Question 5.
Who came out of the thick bushes?
Answer:
A Hindu maid come out of the thick bushes.

Question 6.
What thought had brought the maid to the river?
Answer:
The thought to wish for the long life of her betrothed had brought the maid to the river.

Question 7.
What did the maid believe in?
Answer:
The maid believed that the burning of the lamp keep her betrothed alive.

Question 8.
Why did the father scold the little girl?
Answer:
The father scolded the little girl because she had frightened the hen.

Question 9.
Why did the girl enter the apartment of the hen and chicks?
Answer:
The girl entered the apartment of the hen and chicks to beg her pardon from them.

Question 10.
What did the father do to the little girl, when she told him her intention?
Answer:
The father loved her and kissed her.

III. Answer the following questions in about 100-150 words.

Question 1.
Write the character sketch of the Hindu girl (“first evening”) highlighting
(a) her beauty
(b) her love, and
(c) her fears about the life of her betrothed.
Answer:
The narrator, through the Moon, presents a very charming picture of a Hindu girl. While wandering over the sky the Moon happens to see a Hindu girl from Hindustan. She trips forth from the thickets. She is extraordinarily beautiful. She is like a damsel an Eve. It means she is virgin and graceful. She appears with a flash. There is spontaneity in her expression and movements. She is airy and ethereal as a vision as the Moon describes her.

She is deeply in love with her betrothed. The intensity of love is very much distinct and obvious with her effort in protecting the flame of the burning lamp. Her fingers are badly burnt but she does not care for her. She does not take any notice of the speckled snake lying beside her. She. has nothing to worry except the long life of her betrothed.

As she is typical girl from Hindustan, she has all the fears and apprehension about the life-span. She also believes in some old Hindustani remedies and precautions against all evils. As per a belief one can wish and pray for the long life of one’s near and dear by keeping a lamp burning of afloat over flowing water. The burning of flame symbolizes the span of life. So in our land women do so to shed their fear of the early death their beloved ones. It is typical Indian character.

Question 2.
Write a character sketch of the little girl (“Second evening”) highlighting.
(a) her act of frightening the hen and the chickens;
(b) her entering stealthily in the hen-house again.
(c) her explanation that she did not want to frighten the birds, and
(d) her father’s change in attitude towards her.
Answer:
The narrator presents another tale told by the Moon which the Moon tells about the second evening. The girl is an innocent playful girl who enjoys everything with full intensity and love. The moon sees in the courtyard a clucking hen with her eleven chickens. A pretty little girl is running and jumping around. The hen feels frightened. She feels insecured. So she tries to protect the chickens by spreading her wings over them. The girls father comes there and scolds the girl.

The next evening the Moon sees the girl again entering into the hen’s apartment. Creeping silently she pushes the bolt back and slip into. The hen again becomes frightened. It begins to run with fear in order to save itself and its chickens. The father again comes and very roughly scolds the girl.
In fact the girl has no intention to disturb the hen. Instead she has come there to beg apology for the frightening act. She wants to love the hen.

She is sorry. The explanation of the girl puts a deep impact on father’s mind. He also feels sorry for his scolding the girl. She now feels the deep love of the girl who is very innocent. The father kisses the girl over her forehead and hugs her. Symbolically he also expresses his sorrow’ for his scolding.

Grammar

I. Read the following sentences:

I live in one of the narrowest lane.
I sat at the window.
The moon shone far into my little room.
My face was mirrored in the waters of the Gangas.
The boughs of the bananas arched beneath the moon like a tortoise’s shell.
There were a hen and eleven chickens in the courtyard.
The underlined words are prepositions.
The prepositions either show position (where something someone is) or movement
(where it is going). Now fill the blanks with the correct prepositions.

1. Ramesh was lying …. the sofa reading a book.
2. There was a big crowd the railway crossing.
3. There is a temple ……..the top of the mountain.
4. The man standing ……….. the courtyard.
5. I read about the rocket launchers ………… a magazine.
6. We saw the train arriving the platform.
7. His coat came down well ……….his knees.
8. I am going ……….. Bhopal next week.
9. The mechanic is standing ………… the car.
10. The bird is ………. .the cage.
Answer:
1, on 2. at 3. at 4. in 5. in 6. at 7. below 8. to 9. near 10. in

Speaking Activity

Discuss in pairs
(i) What the maid would do if the lamp was extinguished?
(ii) What would the girl do if the hen and the chickens did not cry out loudly?
Answer:
(i) The maid is a typical Hindustani girl. She believes in the old faith. She might have heard the stories of festivals which are celebrated for the long life of one’s near and dear. The belief behind putting burning lamp afloat over water is that its burning keeps the life of the near and dear one very long. So on many occasions it is done to wish for the long life of a dear one. In this story the girl does so with all her intense love for her betrothed. She tries to protect the flame of the lamp which bums on her palm. If the lamp is extinguished she would be sure that her betrothed is no more. I think, she would burst out of tears. She would cry and do like a mad. She may jump into the river to end her life also.

(ii) The girl on the first evening tries to play with the hen. But the hen becomes frightened and feels unsecured. The girl’s father scolds her. The girl feels sorry. The next evening she realizes her mistake and want to repent. So, she again goes to the hen’s apartment. She enters into it very silently. But again the hen is frightened. The father comes there and scolds her very roughly. The girl begins weeping. When the father asks why she was there, she replies that she wanted to say sorry to the hen and kiss her. Had the hen and the chickens not cried out loudly, she would have loved them with all her sincerity. She would have played with them and bagged her apology from them for frightening them.

Writing Activity

Question 1.
If you were set on a space mission, what would India look like from above? Describe.
Answer:
I love my country. It is a unique country. It has all the colours. Right from Kashmir to Kanyakumari. We have a number of festivals, varieties of land and people, multiple languages, colourful dresses – all giving a great vision of India. Still it is one nation, one people, one unit. There is unity besides all diversities. It is the only land where one can see the rough and sandy, wide-open-stretches of the Thar desert. On of the one hand and on the other there is Cherapunji in Meghalaya with the highest rainfall.

There is the Leh peak with about-20 °C of temperature and the land of Rajasthan about 50 °C of temperature. I mean to say that India is land of multiplicity with has the capacity to accommodate all the varieties of people and nature. I wish if I go on a space mission I would see my country glowing with all its multiplicity. Our heritage like the Red Fort, the Qutab Minar, the Taj Mahal etc. would be visible glorifying our country even in space. I would feel delighted if I see the great holy river Ganga from above. It would be a unique experience for me.

Think It Over

Question 1.
Imagine you are Moon. What would you. see above your residence? Share your imagination with your class.
Answer:
I wish I were a moon. I would look at my residence where I would find my family members talking among themselves. I would also see the beautiful flower-vases above my residence. I would see my little baby looking directly at me.

Think To Do

(a) The moon is the satellite of the earth. The other planets too have satellites. Find out which planets have satellites with their numbers and fill in the grid.

S. No.Name of the PlanetSatellite Yes/No.No. of Satellites
1.MercuryNo
2.VenusNo– –
3.EarthYes1
4.MarsYes2
5.JupiterYesover 60
6.SaturnYesover 30
7.UranusYes21
8.NeptuneYes8
9.PlutoYes1

Answer:

S. No.Name of the PlanetSatellite Yes/No.No. of Satellites
1.MercuryNo
2.VenusNo
3.EarthYes1
4.MarsYes2
5.JupiterYesover 60
6.SaturnYesover 30
7.UranusYes21
8.NeptuneYes8
9.PlutoYes1

(b) Complete the following statements by adding the name of the festival, these phrases, stories and songs are related to:
1. ……..is celebrated with great pomp and show including pageants
and parades all over the country.
2. Munshi Prem Chand’s story ‘Hamid ka Chimta’ is a touching story about the little boy’s sensitiveness, love and concern for his grand mother about ……..
3. …….. is a celebration of joy and happiness by Bent Baji (Kite flying) and the onset of spring season.
4. ………. is the harvest festival. Multi coloured floral decoration and boat races are its main features.
5. ‘Kar Sewa’ is part of the devotional offerings on
6. ‘Jingle Bells Jingle bell all the way…….. is a jingle during ………
7 …….. is the New Years day for people hailing from Sindh.
8……… is a festival of colours and merry making. It is an offering of new harvests and is also related with Prahalad and Holika. Now write a paragraph each about any two festivals you like most and share it with your class.
Answer:

  1. Republic Day
  2. Eidorld
  3. Baisakhi
  4. Onam
  5. Guru Pary
  6. Christmas
  7. Ozus
  8. Holi

Paragraph writing on two festivals:

1. Christmas: Christmas fall on the 25th December even’ year and is celebrated with great enthusiasm by our Christian community. It is the date on which Jesus Christ w as born. Hence this festival is like Janamashtami of the Hindus. Christmas is the day of mercy-making. The Christians clean them houses and decorate it with light, candles and banners, etc.

They have crosses made of wood or metal. They attend special prayers in the church. The churches are decorated with electric bulbs and candles. All the family members decorate Christmas tree with toys, decorative lights, balloons and candles. Children look very happy. They believe that Santa Claus will came in his sleigh pulled by reindeer and well give toys and gifts to them. Santa Claus, thus becomes the special attraction for the children. The Christians exchange gifts with their friends and relatives. They hold parties and dinners in the occasion of this auspicious day. They sing Christmas Hymns and Christmas carols. They wish ‘Merry christmas’ to each other and enjoy tasty cakes.

2. Holi: India is a land of colourful fairs and festivals. Some festivals are celebrated in the memory’ of great men and saints. Some festivals are celebrated at the change of season. Holi is the seasonal festival. It falls on the full moon, in the month of Phalgun which spans the end of February and the beginning of March on the Gregorian calendar. It marks the end of winter and the start of spring, a season which is loved by all. People celebrated Holi with a great joy. They sprinkle coloured water at one another. Small children look more enthusiastic.

They buy brass or plastic syringes (pichkaris) and enjoy in discharging coloured water from the pichkaris at the passers- by and at their friends. People wear new clothes and distribute sweets among friends and relatives. They smear coloured powder called ‘a beer’ or ‘gulal’ on the faces of all including rich and poor. Holi stands as a festival to remove evil and usher in the good. People forgetting their previous malice, meet witty one another and give good wishes Thus, Holi brings people closer and teaches them to live in harmony.

What the Moon Saw Summary in English

It is fairy tale told through a painter. It narrates description of two charming scenes that the Moon saw two successive evenings. The painter- narrator finds it difficult to describe his feelings exactly as he is a painter not a foctionist. Yet he tries. He is a poor lad living in a very’ narrow lane. As his room is high upstairs, he don’t lack light in his house. He has experiences of living in from where, he feels life was not at all comfortable and joyous. Here it is quite different.

One evening while sitting in his room he opens his window and finds the Moon in the sky. The Moon has always been very charming to him. The narrator feels whenever the Moon appears before him he tells him something strange. If he tries to narrate all of them, he would create another thousand and one right-the famous narrative classic. So he presents two of those tales told by the Moon.

Now the narrator is the Moon who one evening visits Indian sky. While wondering in the sky his face shines in the Ganga water. His reflection appears pierced through the thick intertwinning boughs of the bananas. It arches beneath the Moon like the tortoise’s shell In the midst of the thicket comes out a Hindu girl like a beautiful Eve. She is delicate and charming. Her sandals are tom due to thorny creeping plants. Still she comes rapidly. A deer comes there to quench its thirst. The maiden is holding a lighted lamp in her hand. She tries to protect its flame. It bums her fingers. She put the burning lamp upon water to float. The flame flickers away still it bums on. The girl looks at it with all intensity of emotion.

She wishes for the long life for her betrothed as she believes that burning lamp will keep her betrothed alive for long. She prays for the long life of her betrothed nothing else. Her brief and devotion appear to be very strong.

On the second evening, the Moon presents the scene of the previous evening. It looks down upon a small courtyard surrounded on all sides by houses. There is a chicking hen with eleven chickens. A Pretty girl is running after them. She makes the hen frightened. The girl’s father comes and scolds her. On the second evening the Moon again looks down upon the same courtyard. Everything is calm. The little girl comes again there quietly. Sire pushes the bolt back and slip into the hen’s apartment. She again makes the hen and the chickens frightened. Her father comes and scolds her more solvently jhan he did yesterday. He holds her roughly.

Tears start trickle down from her eyes. When the father asks what she is doing there, she replied that she wanted to love the hen and beg her pardon for what she did yesterday. She wanted to express her sorrow to the hen. It touches the heart of the father and he pacifies her by kissing at her forehead. It shows that he also feels sorry for his scolding the innocent girl.

What the Moon Saw Summary in Hindi

यह एक चित्रकार द्वारा कही गई परी कथा है। इसमें चाँद द्वारा लगातार दो शामों में देखे गए मनोहारी दृश्यों का वर्णन है। चित्रकार कथाकार को अपनी भावनाओं को सही-सही व्यक्त करने में कठिनाई हो रही है क्योंकि वह एक चित्रकार है न कि उपन्यासकार। फिर भी वह कोशिश करता है। वह एक गरीब लड़का है, जो एक बहुत ही संकीर्ण गली में रहता है। उसका कमरा ऊंची मंजिल पर है। उसे अपने कमरे में रोशनी का अभाव नहीं होता। उसे ऐसी जगह रहने का अनुभव है जहां उसे महसूस होता है कि जीवन बिल्कुल ही आरामदायक और आनंददायक नहीं था। अब का जीवन बिल्कुल भिन्न

एक शाम अपने कमरे में बैठे हुए वह अपनी खिड़की खोलता है और चांद को आकाश में पाता है। चाँद हमेशा ही उसके लिए प्यारा रहा है। कथाकार बो लगता है कि चांद जब भी उसके सामने आता है वह उससे कुछ अजीब-सी बातें करता है। अगर वह उन सभी को कहे तो वह एक दूसरा ही महान कथा संग्रह (Thousand and one night) रच देगा। इसीलिए वह चाँद की कही हुई कहानियों में से केवल दो को यहाँ प्रस्तुत करता अब कथावाचक चाँद है जो एक शाम भारतीय आकाश में घूमता है। आकाश में घूमते हुए उसका हर गंगा के पानी में चमकता है। उसका प्रतिबिंब घने चक्करदार केले के झुरमुट के कारण टुकड़े में बँट रहा है। यह चाँद के नीचे से कछुए के खोल की तरह एक स्वागत द्वार तैयार कर रहा है। इसी बीच में झाड़ी से एक हिन्दू लड़की जो ‘इव’ (Eve) की तरह सुन्दर है, निकलती है। वह कोमल और मनोहारी है। उसकी चप्पलें कंटीले झाड़ीदार पौधों के कारण फट गई हैं।

फिर भी वह तेजी से आती है। एक हिरण वहाँ अपनी प्यास बुझाने आता है। लड़की अपने हाथ में एक जलता हुआ दीया लिए हुई है। वह उसकी लौ को बचाने का प्रयास कर रही है इससे उसकी ऊँगलियों जल जाती हैं। वह जलते हुए दीपक को पानी के ऊपर तैरने के लिए छोड़ देती है। लौ टिमटिमता है। फिर भी यह जल रहा है। लड़की अपनी भावनाओं के आवेग से उसे देखती है। वह अपने मंगेतर के लिए लंबी आयु की कामना करती है क्योंकि उसे विश्वास है कि जलता हुआ दीया उसके मंगेतर को लंबी आयु देगा। वह केवल अपने मंगेतर के लिए लंबे जीवन के अलावा कुछ नहीं चाहती। उसका विश्वास और उसकी वृद्धा काफी मजबूत प्रतीत होते हैं।

दूसरी संध्या को चाँद पिछली संध्या को देखा गया एक दृश्य प्रस्तुत करता है। यह चारों ओर घरों से घिरा हुआ नीचे एक आंगन देखता है। वहां एक मुर्गी अपने ग्यारह बच्चों के साथ चहक रही है। एक प्यारी लड़की उनके पीछे दौड़ती है। उससे मुर्गी डर जाती है। लड़की का पिता उसे डांटता है। दूसरी शाम चाँद फिर से आंगन में देखता है। सबकुछ शांत है। छोटी लड़की फिर चुपचाप वहां आती है। वह दरवाजे को खोलती है और मुर्गी के दरवे में प्रवेश करती है। इससे फिर मुर्गी और उसके बच्चे डर जाते हैं। उसका पिता आता है और लड़की को बहुत निर्दयता से डांटता है। वह उसे बेरुखी से खींचता है। उसकी आँखों से आंसु निकल पड़ते हैं। जब पिता उससे पूछता है कि वह वहां क्या कर रही है थी।

तो उसने जवाब दिया कि वह मुर्गी को प्यार करना चाहती थी और अपनी कल की गलती के लिए, उससे क्षमा मांगना चाहती थी। वह मुर्गियों से अपना दुःख जताना चाहती थी। इससे पिता का दिल पिघल जाता है और वह उसके ललाट को चूमते हुए उसे सांत्वना देता है। इससे लगता है कि वह भी निर्दोष लइकी को डांटने के कारण पछता रहा है।

What the Moon Saw World Meaning


What the Moon Saw Comprehension.

Read the passages carefully and answer the questions that follow:

1. I am a poor lad, and live in one of the narrowest lanes; but I do not want for light, as my room is high up in the house, with an extensive prospect over the neighbouring roofs. During the first few days I went to live in the town, I felt low- spirited and solitary enough. Instead of the forest and the green hills of former days, I had here only a forest of chimney-pots to look upon. And then I had not a single friend; not one familiar face greeted me.

Questions:
(i) Who is ‘I’ referred in these lines?
(ii) Where does the narrator live?
(iii) What does the narrator feel when he goes to live in town?
(iv) Why does the narrator feel lonely?

Answers:
(i) T in these lines refers to the narrator.
(ii) The narrator lives in a very narrow lane.
(iii) The narrator feels low-spirited and solitary when he goes to live in town.
(iv) The narrator feel lonely because he has no friend nor any familiar face in the town.

2. Whenever he appears, he tells me of one thing or another that he has seen on the previous night, or on that same evening. “Just paint the scenes I describe to you” this is what he said to me “and you will have a pretty picture-book.” I have followed his injunction for many evenings. I could make up a new “Thousands and One Nights,” in my own way, out of these pictures, but the number might be too great, after all.

Questions:
(i) Who is ‘he’ in these lines?
(ii) What does ‘he’ do to the narrator every evening?
(iii) What does ‘he’ ask the narrator to do?
(iv) What is ‘Thousands and One Night’?
(v) Find words from the above passage which are similar in meaning of
(a) explain
(b) command.

Answers:
(i) ‘He’ in these lines refers to Moon.
(ii) ‘He’ tells the narrator about the scenes that he (Moon) has seen the previous night.
(iii) ‘He’ asks the narrator just to paint the scenes a\he describes to him.
(iv) It is a famous fain tale classic.
(v) (a) describe
(b) injunction.

3. She knew that if the lamp continued to burn so long as she could keep it in sight, her betrothed was still alive, but if the lamp was suddenly extinguished he was dead. And the lamp burned bravely on, and she fell on her knees, and prayed. Near her in the grass lay a speckled snake, but she heeded it not she thought only of Bramah and of her betrothed. ‘He lives!’ she shouted joyfully, he lives!’ And from the mountains the echo came back upon her, ‘he lives!”

Questions:
(i) Who is ‘she’ in these lines?
(ii) What is ‘she’ trying to do?
(iii) Why does ‘she’ do so?
(iv) What is lying near in the grass?
(v) Find words from the above passage for the following:
(a) put out
(b) the person to whom one is engaged to be marriage.

Answers:
(i) ‘She’ is a Hindu maid from Hindustan.
(ii) ‘She’ is trying to keep the lamp burning.
(iii) ‘She’ does so she believes that burning of the lamp symbolizes the
life of her betrothed. If it is extinguished, the life of her betrothed would also be finished.
(iv) A speckled snake is lying near her in the grass.
(v) (a) extinguished
(b) betrothed.

4. I was angry with the willful child, and felt glad, when her father came out and scolded her more violently than yesterday, holding her roughly by the arm; she held down her head, and her blue eyes were full of large tears. ‘What are you about here?’ he asked. She wept and said.’ I wanted to kiss the hen and beg her pardon for frightening her yesterday; but I was afraid to tell you.’

Questions
(i) Who is ‘I’ referred to in these lines?
(ii) Why does ‘I’ become angry with the girl?
(iii) What does the girl’s father do to her?
(iv) How does the girl respond?
(v) Pick out words from the above passage which are opposite in meaning of
(a) gently
(b) delicately.
Answers:
(i) ‘I’ refers to the Moon.
(ii) ‘I’ becomes angry with the girl because she has come to the hen’s apartment in spite of her father’s scolding.
(iii) The girl’s father again scolds her more violently than the previous 1 day.
(iv) The girl begins weeping and replies that she had come there to kiss the hen and beg her pardon for frightened her the previous day.
(v) (a) violently
(b) roughly brackets.
(i) Tanmay his thoughts on ………. his school nicely, (described)
(ii) The boy opened the …………. and looked outside, (window)
(iii) There was an ………. stretch of land behind his house, (covering a large area)

Learn something new every day.

On this blog you will get to learn something new every day.

Subscribe to our blog newsletter

Leave a Reply